Handla billigt i Danmark

Lockas du att att åka över med båten till Danmark på 20 minuter via Helsingborg-Helsingör? Går det att fynda i Danmark fortfarande trots den starka danska kronan? Vi har svaret!

I Tyskland är alkoholen mycket billigare, det måste klargöras. Men vill du spara mer tid än pengar kan Helsingör ändå vara ett bra alternativ. Det ligger ett gäng affärer nästan direkt i anslutning till där färjan lägger till i Helsingör. Det du bör fokusera på är inhemska märken det vill säga danska öl- och spritsorter, då de är mest prisvärda. På de flesta av butikerna kan du hitta en platta öl av danskt märke för cirka 130 danska kronor, vilket ändå får ses som överkomligt, speciellt om du inte har alltför långt att åka. När det gäller spritdrycker så kan man räkna på cirka 10 kronor billigare per flaska. Inte världens bästa priser kanske, men bra mycket närmare en de 22 milen ner till Tyskland. För danskarna däremot är det givetvis shopping i Tyskland som gäller.

I Danmark är det 18 år som gäller för inköp av alkohol, men du måste vara 20 år för att få ta med den till Sverige. Till skillnad mot Tyskland kan man i Danmark inte undkomma panten på flaskorna.

Vilka butiker ska man då välja? Priset skiljer knappt något mellan en renodlat så kallad bordershop och en supermarket typ Kvickly, Fötex och Netto. Bordershop kan ha lite mer välsorterat sortiment. Supermarkets är det inga problem att hitta i Helsingör. Många danska butiker tar inte internationella betalkort så att ta med kontanter rekommenderas.

Danmark Köpenhamn

 

Då den danska spritmarknaden knappt är aktuell för svenskar längre, så finns det inte så mycket mer att tillägga. Sammanfattningsvis kan vi bara rekommendera att åka till Tyskland om du har möjlighet. På stora inköp tjänar du snabbt in bensin- och färjekostnad till Puttgarden.


Uppdaterat 22-02-2011: Den danska gränshandeln är nu på återväxt igen. Se vår artikel kring det genom att klicka här.

2 Responses

  1. Alkohol-utomlands.nu

    Tack. Det är rättat nu.

  2. 30 mil till tyskland är fel, det är 22 mil

Leave a Reply